Rokt Personvernerklæring

Vår side angående personvernforordningen (GDPR) finner du ved å klikke her.

Vis personvernerklæringen på:

Spanish | German | French | Dutch | Japanese | Swedish | Norwegian | Finnish | Danish

 

Oppdatert __. august 2020 (Se personvernerklæringsarkivet her)

 

Fra og med __. august 2020 er hovedendringene til personvernerklæringen følgende:

 • Opplysninger for innbyggere i California i følge California Consumer Privacy Act fra 2018 («CCPA»)

Denne personvernerklæringen («Personvernerklæring») forklarer hvordan selskapet Rokt® («Rokt», «oss», «vår», «vårt», «våre» og «vi») samler og bruker personopplysninger (definert nedenfor), og den legger grunnlaget for hvilke personopplysninger vi samler fra eller om deg, vil bli behandlet av oss. Målet for dette dokumentet er å gi konsis, klar, lesbar og tilgjengelig informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger – vi setter pris på om du leser det.

Denne personvernerklæringen gjelder alle brukere av opplevelser fra Rokt levert av rokt.com, andre Rokt-nettsider inkludert Tomorro.com («nettsider som eies av Rokt») og Rokt-teknologi som er integrert på tredjeparters nettsider, apper eller mobilapplikasjoner («partnernettsider») (samlet «Rokt-nettsider»). Denne personvernerklæringen gjelder ikke der Rokt behandler personopplysningene dine på vegne av noen av partnerne for å la disse partnerne komme med sine egne tilbud og ikke de fra andre merker. Les disse partnernes personvernerklæringer for å forstå hvordan de bruker personopplysningene dine.

Denne personvernerklæringen erstatter den tidligere versjonen av denne personvernerklæringen for alle brukere. Den bør leses sammen med Rokts retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvem er Rokt? Hva gjør Rokt?

Rokt er selskapet for transaksjonsmarkedsføring. Vi tilbyr tjenester til Rokts nettsidepartnere («partnere») som lar deg motta tilbud, konkurranser, reklamekampanjer, kuponger, prisavslag, invitasjoner til å laste ned apper, invitasjoner til kalenderabonnementer, invitasjoner til undersøkelser og invitasjoner til loddtrekninger og å snakke med andre markedsføringstjenester (inkludert under og etter en transaksjon) (samlet «tilbud») fra tredjepartsmerker («merker») vist på Rokt-nettsider. Du kan velge å melde deg på å bli kontaktet om slike tilbud, inkludert via e-post, telefon eller SMS, av merker eller partnere og av Rokt.

Hva er konsekvensene av på melde seg på tilbud eller ikke?

Det er overhodet ikke obligatorisk å melde seg på tilbud. Som en konsekvens av å melde deg på tilbud vil vi dele personopplysningene dine med parten identifisert i tilbudet, slik at ethvert tilbud de tilbyr, kan oppfylles av dem, og slik at de kan gi ytterligere informasjon tilknyttet slike tilbud, som du finner mer informasjon om under «Bruk og deling av personopplysningene dine». Det er ingen negative konsekvenser av å ikke melde seg på tilbud, og du blir ikke hindret i å få tilgang på tjenestene i fremtiden fra det selskapet – alt som skjer, er at ingenting vil skje videre med det tilbudet.

Vår forpliktelse til personvern

Rokt tar personvern på alvor, og vi gjør vårt beste for å beskytte det i tillegg til å sikre opplysingene vi får fra partnere, merker og fra deg. Vi forstår at du bare vil bruke tjenestene våre hvis du kan stole på at vi beskytter personopplysningene dine og bruker dem på passende måter. For mer informasjon om hvordan vi sikrer opplysingene dine, se «Tiltak for informasjonssikkerhet» nedenfor.

Hva er personopplysninger?

«Personopplysninger» er informasjon om deg som (i) kan brukes til å identifisere, kontakte eller lokalisere deg; (ii) kan kombineres med annen informasjon som er koblet til deg; eller (iii) defineres som «personopplysninger» av gjeldende lover og vedtekter som er relatert til samlingen, bruken, lagringen eller delingen av informasjon om deg. Personopplysninger inkluderer kontaktinformasjon (for eksempel e-postadresse, telefonnummer), informasjon på internett (for eksempel IP-adresser, enhetsidentifikatorer) og andre opplysinger som kan brukes individuelt eller sammen med andre opplysninger til å identifisere et individ (som kjønn, sivilstatus, alder, postnummer).

Typer personopplysninger vi samler, når, hvorfor og fra hvem (vårt grunnlag for behandling)

Vi samler og behandler en rekke kategorier av personopplysninger på grunnlag av de legitime interessene til Rokt, dens partnere og merker:

 • Personopplysninger du gir oss når du samhandler med, eller melder deg på tilbud, på samtlige Rokt-nettsider.
 • Personopplysningene du gir oss gjennom de diverse kanalene våre for kundekontakt.
 • Personopplysninger om deg gitt til oss av merker og partnere (som en del av tjenestene våre til dem), som identifikasjonsinformasjonen din (så som e-postadresse, kjønn, alder/fødselsdato, postnummer, tittel, telefonnummer), transaksjonsdetaljer eller konverteringsdata (f.eks. hva du har kjøpt, når og på hvilken måte).
 • Brukerdata om samhandlingene dine med tilbud eller annen kommunikasjon sendt på vegne av Rokt, merker eller partnere. Dette kan inkludere:
  • Informasjon relatert til tilbudssamhandlingene dine, som hvor fort du klikker gjennom tilbudene, og visningsdata.
  • Enhetsinformasjon og analyseinformasjon fra nettsider hentet fra enheten/nettleseren din, som enhetsprofil, IP-adresse, nettlesertype/-versjon, språkpreferanser, aksesstid, refererende nettadresse, det generelle området du befinner deg i, basert på IP-adressen.
 • Informasjonen vi får med informasjonskapsler, enhetstagger/bufrede nettlesere, sporingspiksler, skjulte sporingsbilder/-GIF-er, lokal lagringsplass eller andre identifikatorer eller annen sporingsteknologi på Rokt-nettsider og i e-poster vi sender deg, som forteller oss hvilke nettsider du leser, koblingene du klikker på, hvorvidt en e-post har blitt åpnet, transaksjonsinformasjon og andre handlinger relatert til våre tjenester og teknologi.
 • Informasjon om deg vi kan få av tredjepartskilder og -plattformer (inkludert tjenester for databekreftelse, godkjenningstjenesteleverandører (inkludert kalendertjenester), tjenesteleverandører for databerikelse, sosiale nettverkssider, tjenesteleverandører av nettmarkedsføring og segmentering, og selskaper for reklameretting) for å supplere informasjonen vi samler fra partnere og merker og direkte fra deg. For eksempel når du melder deg på en loddtrekning eller trekningstilbud med e-postadressen din, bekrefter vi med en databekreftelsestjeneste at e-postadressen finnes, for å sørge for gyldig registreringsinformasjon og forhindre uredelige signeringer. I andre tilfeller kan vi bruke aldersbekreftende tjenester for å sørge for at tilbudene passer et konkret individ over eller under myndighetsalderen, eller alderen for digitalt samtykke.

I noen tilfeller der vi behandler personopplysningene dine på bakgrunn av våre legitime interesser og våre partnere og merkers legitime interesser, kan separat samtykke kreves etter loven for bruk av teknologien vår (for eksempel med informasjonskapsler eller annen sporingsteknologi som vi bruker for å få tilgang på sluttbrukerenheter eller teknologi som identifiserer hvor du befinner deg). Du kan gi ditt samtykke til oss eller til våre partnere og merker på våre vegne.

De legitime virksomhetsinteressene referert til ovenfor som har blitt målt opp mot rettighetene og friheten til identifiserbare enkeltpersoner og de rimelige forventningene deres, inkluderer:

 • (i) bestemmelsene og bruken av administrasjonsprogramvare for nettsidepreferanser og analysetjenester som sørger for at kundene har best mulig nettsideopplevelse ved å sørge for at innholdet er relevant, engasjerende og persontilpasset for hver bruker som ser på innhold på Rokt-nettsider, (for eksempel «hvis du nettopp kjøpte dette produktet, vil du kanskje like …») eller som samsvarer med partnerens spesifikke brukerreise eller reiseparametre;
 • (ii) bestemmelsene og bruker av administrasjonsverktøy for nettsidemerker for å fremme merkesikkerhet for nettsidebrukere og -eiere;
 • (iii) sørge for nettsidesikkerhet ved å sikre at tilbud som presenteres til brukere, er alderstilpasset og vises kun til den tiltenkte målgruppen (for eksempel ikke til barn);
 • (iv) bestemmelsene og bruken av nettsideanalyser og konverteringssporingsverktøy for å vurdere transaksjonsegenskaper for å optimalisere fremtidige markedsføringskampanjer og fremtidige markedsføringsstrategier;
 • (v) bestemmelsene for programvaretjenester for kunde- og e-postadministrasjon for effektivt å starte og avslutte abonnementer til tilbud som kan være interessante eller ha verdi for dem;
 • (vi) tillate nettsideeiere å få tilbake de faktiske kostnadene for å gi brukere nettsidetjenester;
 • (vii) bekrefte brukere for å bekrefte at kundeopplysninger er korrekte, og redusere uredelige signeringer;
 • (viii) opprette og opprettholde bevismateriale for å godkjenne bestemmelsen om samtykke om direkte markedsføring;
 • (ix) bruke begrensende datasett for undertrykkelsesformål for å hindre videre uønsket behandling for brukere som enten har (a) protestert mot direkte markedsføring eller (b) har utøvd sin rett til å bli slettet (angående personopplysningene de har oppgitt), hvis aktuelt.

Merk at du har rett til å protestere behandling på grunnlagene ovenfor – se nedenfor under «Rettighetene dine angående personopplysningene dine».

Merk at for å kunne gi deg en mer konsekvent og persontilpasset opplevelse i samhandlingene dine med Rokt, kan informasjon samlet via én Rokt-tjeneste også kombineres med informasjon skaffet via andre Rokt-tjenester.

Bruk og deling av personopplysningene dine

Rokts teknologi lar oss vise tilbud fra partnere og merker på Rokt-nettsider og lar deg si ja takk til at vi kommuniserer med deg angående slike tilbud. Følgende underdel forklarer hvordan personopplysningene dine brukes av Rokt (for eksempel med hvilken hensikt) i tillegg til grunnlaget vi har for å dele opplysninger med partnere og merker og andre tredjepartsbehandlere.

(i) Bruk av personopplysninger av Rokt

Vi bruker personopplysningene dine for bl.a. for å:

 • gi, opprettholde, beskytte og forbedre teknologien, produktene og tjenestene våre;
 • holde oversikt over hvor effektive tjenestene våre er;
 • velge, vise og gi deg tilbud som er målrettede og persontilpassede etter dine interesser, egenskaper, preferanser og opplevelser;
 • forutse hvilke tilbud som er relevante og engasjerende for mennesker som deg basert på de kjente kjennetegnene dine;
 • dele informasjonen med partnere og, hvis aktuelt, merker – som lagt ut om i underdelen (iii) nedenfor;
 • gjøre tjenestene våre lettere å bruke ved å fjerne behovet for at du oppgir informasjonen din om igjen;
 • tilby målrettings- og undertrykkelsesformål, inkludert målrettet annonsering;
 • sende deg bekreftelsesmeldinger, ytterligere informasjonsmeldinger og oppfølgingspåminnelser for tilbud som du har meldt deg på via det aktuelle eller passende mediet, inkludert e-post, SMS, eller at vi kommuniserer med deg på det oppgitte eller bekreftede telefonnummeret (som kan inkludere å bruke automatiske oppringinger eller meldinger tatt opp på forhånd), på våre egne vegne eller på vegne av partnere og merker;
 • sende deg markedsførende og salgsfremmende materiale du har valgt å motta, der du har meldt deg på på rokt.com eller Tomorro.com, eller muntlig bekreftet med personalet vårt;
 • administrere loddtrekninger, konkurranser og trekninger sponset av Rokt som du deltar i – inkludert å kontakte deg hvis du vinner, vise informasjonen din på nettet, publisere navnet ditt i relevante aviser eller oppgi informasjonen om vinnerne til relevante myndigheter, hvis nødvendig etter loven;
 • opprettholde passende juridiske eller virksomhetsrelevante fortegnelser;
 • la oss holde kundeundersøkelse og utvikle nye tjenester;
 • bekrefte informasjonen du gir oss;
 • beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til Rokt, brukerne våre og de ansatte eller enhver tredjepart (inkludert merker og partnere);
 • forholde oss til relevante lover og vedtekter.

Vi kan oppgi en mer konkret tilleggshensikt når vi henter personopplysningene dine.

(ii) Deling av personopplysningene dine med merker og partnere

Bruken vår av personopplysningene dine inkluderer også at Rokt

 • deler personopplysningene dine (inkludert informasjon du gir oss, og tilbudsrelatert informasjon du gir partneren) når du samhandler med tilbud mens du er på partnernettsiden, inkludert å sveipe eller klikke på tilbud
 • deler personopplysningene dine (inkludert e-postadresse og segmenteringsdata (for eksempel kjønn, alder/fødselsdato, postnummer, tittel, telefonnummer og data gitt av tredjeparter), selv når denne informasjonen ikke vises direkte på skjermen) med navngitte merker hvis du indikerer at du ønsker å akseptere tilbudene deres (inkludert ved å sveipe eller klikke). For eksempel:

Når du melder deg på et tilbud som involverer

Kan vi dele følgende personopplysninger om deg:

å motta informasjon fra et merke via e-post eller på en annen måte blir medlem av deres CRM.

E-post og navn, kjønn, fylke, land, postnummer eller annen stedsinformasjon, alder eller fødselsdato, enhet, nettleserinformasjonen og transaksjonsinformasjon, der det er relevant for tilbudet du har akseptert (som dato eller sted for et arrangement).

Telefonoppringning fra et merke.

Telefonnummer, e-post og navn, kjønn, yrke, postnummer eller annen stedsinformasjon, alder eller fødselsdato, enhet, nettleserinformasjonen og transaksjonsinformasjon, der det er relevant for tilbudet du har akseptert (som dato eller sted for et arrangement).

Besøke et merkes nettside.

E-post og navn, kjønn, yrke, land, postnummer eller annen stedsinformasjon, eller alder, men bare for å forhåndsutfylle et nettskjema for å gjøre det lettere for deg.

Påmelding til en kalenderinvitasjon eller opp- eller nedlasting av en app.

Pseudonymisert informasjon om deg, som en e-post med avtrykksfunksjon til sporing, attribusjon og for tilpassede målgrupper.

Andre tilbudstyper.

Informasjon som samtykker med tilbudets natur, av lignende type som eksemplene ovenfor.

Elektronisk kommunikasjon – Der en partner eller et merke har kommet med et tilbud og du har indikert at du ønsker å akseptere det (inkludert sveiping og klikking), deler vi personopplysningene dine med partneren eller merket (etter hva som er aktuelt) slik at de kan oppfylle tilbudet deres til deg, og så de kan gi ytterligere informasjon assosiert med slike tilbud til deg via den gjeldende eller passende kommunikasjonskanalen (inkludert e-post, SMS eller å kommunisere med deg på det oppgitte eller bekreftede telefonnummeret (som kan inkludere å bruke automatiske oppringinger eller meldinger tatt opp på forhånd)). Den informasjonen gis til slike parter med hensikt å oppfylle tilbudet eller andre hensikter tydelig oppgitt på tidspunktet av samlingen, og opplysningene dine vil bli håndtert av den parten etter dens egen personvernerklæring.

Merk at vi ikke selger, leier, deler eller forhandler med personopplysningene dine til merker for markedsføringshensikter, med mindre du har gitt oss tillatelse til å gjøre det.

(iii) Videre deling av personopplysningene dine

Vi kan i tillegg dele personopplysningene dine som følger:

 • Med tredjepartsforhandlere og -behandlere, som teknologileverandører, CRM og dataadministrasjonsplattformer, dataoverføringsselskaper, e-posttjenesteleverandører, tjenesteleverandører for datagodkjenning, bekreftelsestjenesteleverandører, databerikelsesleverandører, leverandører for online markedsføring og segmentering og selskaper for reklameretting, etter hva som er aktuelt, hovedsakelig med hovedkontor i USA fra tredjepartsbehandlere.
 • Med merker og partnere hvis du har meldt deg på en konkurranse eller reklamekampanje sponset av Rokt via nettsidene deres.
 • I henhold til en avtale om delt bruk med et hvert medlem av Rokt-gruppen, altså datterselskaper av Rokt Pte Ltd (inkludert deres respektive direktører, ansatte og personell).
  • Personopplysningene som kan deles under en slik avtale om delt bruk, inkluderer all typen informasjon nevnt ovenfor under overskriften «Typer personopplysninger vi samler, når, hvorfor og fra hvem (grunnlaget vårt for behandling)».
  • Omfanget av parter inkludert i avtalen om delt bruk er medlemmene av Rokt-gruppen etter denne listen https://rokt.com/about-us/#office-locations
  • Hensikten for bruken av partene inkludert i denne avtalen om delt bruk er å oppnå det som er beskrevet ovenfor under overskriften «Bruk og deling av personopplysningene dine».
  • Rokts Data Protection Officer har ansvaret for avtalen om delt bruk og kan kontaktes på dpo@rokt.com der det
 • kreves etter loven, stevning, rettskjennelse eller andre håndhevbare juridiske prosesser (inkludert lover utenfor landet du bor i);
 • er nødvendig for å oppdage, forhindre eller på annen måte ta opp problemer med svindel, sikkerhet eller tekniske problemer;
 • er nødvendig for at vi kan etablere eller utøve de juridiske rettighetene våre eller forsvare oss mot juridiske krav;
 • er en del av eller som forberedelse til salg, sammenslåing, konsolidering, investering, kontrollendringer, overføring av en betydelig andel av bedriftens verdier, omorganisering, avvikling eller lignende virksomhetsoverføringer eller bedriftshendelser;

er andre hensikter som samsvarer med måten vi har informert deg på at vi vil bruke personopplysningene dine på i denne personvernerklæringen, og er underlagt passende konfidensialitet og sikkerhetstiltak.

Deling av personopplysningene dine med utenlandske mottagere

Rokt behandler personopplysninger i en rekke land, på høysikkerhetsservere, som kan befinne seg utenfor landet du bor i, sammen med hovedserverne våre i USA. Før vi deler opplysningene dine med en utenlandsk mottager, tar vi nødvendige og rimelige forholdsregler etter omstendighetene for å sørge for at den utenlandske mottageren ikke bryter personvernslover som gjelder for personopplysningene dine.

Der vi deler personopplysningene dine med merker og andre tredjepartsbehandlere, er det sannsynlig (men ikke nødvendig), at merket eller tredjepartsbehandleren vil befinne seg i et av markedene vi driver virksomhet eller befinner oss i – det vil si USA, Australia, Singapore, Japan, EU, Storbritannia og New Zealand og alle andre land der vi driver virksomhet i følge https://rokt.com/about-us

Rokt deler personopplysninger fra individer som befinner seg i EØS-området med: (i) leverandører, (ii) andre medlemmer av Rokt-gruppen, og (iii) merker og partnere som befinner seg utenfor EØS-området. Slike overføringer kan bli gjort (a) til et tredje land eller område som Europakommisjonen har vurdert at sørger for tilstrekkelig beskyttelse, (b) til mottagere som har passende sikkerhetstiltak på plass, som grunnleggende kontraktsklausuler gitt av Europakommisjonen eller bindende bedriftsregler som har blitt godkjent av en kvalifisert tilsynsmyndighet, eller (c) der en overføring til et tredje land er sporadisk og nødvendig ifølge en kontrakt imellom oss eller i din interesse eller for etableringen, utøvingen eller forsvaret av juridiske krav. For å kunne sørge for at personopplysninger blir overført på en sikker måte for EU-innbyggere utenfor EU, deler Rokt opplysninger angående EU-innbyggere både (i) med leverandører og (ii) innenfor Rokt-gruppen, på grunnlag av EU-godkjente standard kontraktsklausuler godkjent under Artikkel 47. i personvernforordningen.

Tiltak for informasjonssikkerhet

Vi prioriterer sikkerheten til personopplysningene dine, spesielt når personopplysningene overføres til utlandet.

Vi tar passende tekniske og organisatoriske forholdsregler (inkludert fysisk og elektronisk sikkerhet) for å sikre personopplysningene mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, modifikasjon og deling. Forholdsreglene vi bruker, er laget for å gi et sikkerhetsnivå som passer behandlingsrisikoen for personopplysningene dine. Konkrete forholdsregler vi bruker, inkluderer å:

 • begrense tilgangen til personopplysningene der det er mulig;
 • bruke kryptering etter industristandarden for å beskytte data som flyttes og oppbevares;
 • bygge og opprettholde et sikkert (privat) nettverk uten noen direkte tilgang mellom internett og systemene som behandler opplysningene dine;
 • bruke pseudonymiseringsteknikker, som å hashe e-postadresser eller enhets-ID-er som vi tilknytter deg, for å redusere risikoen når de opplysningene behandles;
 • utføre jevnlige skanninger og penetrasjonstester av applikasjonene og nettverkene våre for å identifisere (og reparere) potensielle sårbarheter;
 • kreve lignende sikkerhets- og taushetstiltak fra enhver tredjepart vi driver virksomhet med;

Lagring av data

Rokt angir datalagringsperioder sammen med partnere og merker når vi bestemmer hvor lenge vi skal lagre personopplysningene dine som vi har fått av dem, underlagt utøvingen din av de juridiske rettighetene dine som identifiserbar enkeltperson, og videre underlagt ethvert krav om at vi skal holde på informasjon for en periode som kan være nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare juridiske rettigheter eller pågående legitime virksomhetsinteresser (for eksempel å bevise at du meldte deg på et bestemt tilbud eller elektronisk kommunikasjon).

Disse periodene kan variere etter marked i samsvar med lokale lover. Se delen om «Brukerrettigheter» nedenfor for mer informasjon om hvordan du kan utøve rettighetene dine.

Angående andre kategorier av personopplysninger og personopplysninger samlet på nettsider som eies av Rokt, hvis Rokt ikke har noen pågående legitime virksomhetsbehov for å behandle personopplysningene dine, vil gjøre det vi kan innen rimelighetens grenser for å tilintetgjøre opplysningene og/eller sørge for at opplysningene blir avidentifisert eller anonymisert eller, hvis dette ikke er mulig (for eksempel fordi personopplysningene dine har blitt lagret i sikkerhetskopiarkiver), vil vi lagre personopplysningene dine på en sikker måte og isolere dem mot fremtidig behandling frem til de kan slettes.

Rokt er ikke ansvarlig for hvor lenge partnere og merker kan lagre personopplysningene dine. Du bør lese personvernerklæringene fra partnerne og merkene som du har samhandlet med, for å finne ut hvor lenge de kan lagre personopplysningene dine.

Slik bruker vi sporingsteknologi

Som mange selskaper kan vi bruke en eller flere vedvarende «sporingsteknologier» (som informasjonskapsler, enhetstagger, sporingspiksler, skjulte sporingsbilder/-GIF-er, lokal lagring eller andre identifikatorer på enheten og nettleserinnstillingene dine) når vi viser deg tilbud på nettet, for å kunne kjenne igjen deg og enheten din hver gang vi viser deg tilbud. Vi bruker også statistiske sannsynlighetsberegninger på datasett, som forsøker å gjenkjenne og gjøre antagelser om brukere og enheter (for eksempel at en bruker med flere enheter er samme bruker). Sporingsteknologi kan angi eller endre innstillinger eller konfigurasjoner på enheten din. Vi bruker både midlertidig og vedvarende sporingsteknologi.

Vi bruker denne teknologien til en rekke formål for å forbedre nettopplevelsen din, som til preferanseinnstillinger, tilbudsutvalg, analyser, konverteringsegenskaper og å redusere svindel. Ved å avvise sporingsteknologi betyr ikke det at du ikke lenger ser reklame når du besøker Rokt-nettsider.

Ytterligere informasjon om hvordan vi bruker sporingsteknologi, og hvordan du kan utøve rettighetene dine til å ikke akseptere bruken av sporingsteknologi, finnes i retningslinjene våre for informasjonskapsler.

Det denne personvernerklæringen ikke dekker

Der Rokt gir opplysninger til en tredjepart (som et merke eller en partner) (for eksempel i forhold til et tilbud), anerkjenner du at personopplysningene dine vil bli behandlet av en tredjepart i samsvar med denne tredjepartens egen personvernerklæring, og ikke i samsvar med Rokts personvernerklæring. Du bør lese merkene og partnerne våres personvernerklæringer for mer informasjon om hvordan de bruker, deler, overfører og lagrer personopplysningene dine.

Denne personvernerklæringen gjelder ikke for arbeidsmåtene til organisasjoner som ikke eier eller kontrolleres av Rokt, eller mennesker som ikke er ansatte eller kan ansvarliggjøres av Rokt, selv om tilbud, kuponger eller koblinger til nettsidene deres dukker opp i teknologien vår.

Som en leverandør for markedsføringsteknologi støtter ikke Rokt noen konkrete partnere eller merker, og vi tar heller ikke ansvar for å avslutte eller fullføre tilbud på deres vegne. Rokt gir deg muligheten til å velge å motta informasjon om tilbud som du bestemmer er av interesse for deg – uten å ta hensyn til noen personlige omstendigheter.

Informasjon for innbyggere i California

Hvis du er innbygger i California, har du under California Consumer Privacy Act fra 2018 («CCPA») bestemte rettigheter angående personopplysningene dine som samles, behandles, brukes, deles og lagres av Rokt. I denne underdelen har «personopplysninger» den betydningen gitt i CCPA, men inkluderer ikke opplysninger som ikke underligger CCPA.

For en beskrivelse av rettighetene dine og det som du kanskje må gjøre i henhold til slike rettigheter, kan du lese underdelen nedenfor: «Rettighetene dine angående personopplysningene dine».

For en liste over kategoriene med personopplysninger Rokt kan samle, og som Rokt kan dele med tredjepartstjenesteleverandørene sine med en virksomhetshensikt, se underdelen ovenfor «Typer personopplysninger vi samler, når, hvorfor og fra hvem (grunnlaget vårt for behandling)».

Rettighetene dine angående personopplysninger

Underlagt gjeldende lovgivning, har du muligens en rekke rettigheter angående behandlingen av personopplysningene dine, inkludert krav på:

 • å få tilgang til, eller kopier av, personopplysningene dine som vi behandler eller kontrollerer, eller som vi har samler eller delt om deg, sammen med informasjon angående hva slags opplysninger de er, hvordan de blir behandlet og hvordan de blir delt;
 • å be om at feil i personopplysningene dine som vi behandler eller kontrollerer, rettes;
 • å kunne forespørre på legitimt grunnlag at:
  • personopplysningene som vi behandler eller kontrollerer, slettes
  • behandlingen av personopplysningene som vi behandler eller kontrollerer, begrenses
  • behandlingen av personopplysningene dine avsluttes (på legitimt grunnlag), enten av oss eller på våre vegne
 • å be om tilgjengelig informasjon om kilden til personopplysningene, hvis de ikke kommer fra deg;
 • å trekke tilbake samtykket, i de tilfellene der vi er avhengige av at du samtykker til at vi bruker personopplysningene dine (for eksempel for å sende direkte markedsføring via e-post) – se nedenfor under «Hvordan trekker jeg tilbake samtykke / avslutter abonnement?»;
 • å protestere mot behandlingen av personopplysningene dine i de tilfeller der vi behandler personopplysningene dine på grunnlag av dine legitime interesser – se nedenfor under «Hvordan melder jeg meg av?»;
 • å sende inn en klage til en datatilsynet angående behandlingen av personopplysningene dine av oss eller på våre vegne.

Andre brukere kan ha lignende rettigheter etter lokale lover. I slike tilfeller forholder vi oss til de lovene.

For å utøve én eller flere av disse rettighetene, eller for å stille et spørsmål om disse rettighetene eller andre bestemmelser i denne personvernerklæringen eller om vår behandling av dine personopplysninger, ta kontakt som beskrevet nedenfor.

Merk at som et sikkerhetstiltak, for å være sikker på at vi identifiserer deg korrekt, vil svar på slik kontakt kun bli behandlet og bekreftet med svar via e-post, den spesifikke e-postadressen som ble brukt til å ta kontakt med. Merk at vi vil nekte forespørsler skrevet med e-postadresser som en bruker ikke har tilgang på. Brukerforespørsler vil bli besvart så fort som mulig, men ikke senere enn én måned etter at de ble sendt eller en annen tidsperiode som kan være krevd under gjeldende personvernslover.

Hvordan trekker jeg tilbake samtykke / avslutter abonnement?

Trekke tilbake samtykke fra Rokt for direkte kommunikasjon om markedsføring / avslutte abonnement

Når du har samtykket til konkrete formål, som å sende deg direkte markedsføring på e-post, gir Rokt deg muligheten til å trekke tilbake dette samtykket for at Rokt kan behandle personopplysningene dine til det formålet. Merk at det ikke er noen negative konsekvenser for å trekke tilbake samtykket.

For å avslutte abonnementet på

 • en konkret elektronisk melding fra Rokt, bruker du koblingen «unsubscribe» (avslutt abonnement) i e-postene vi sender deg, eller svar «STOP» (stopp) på en av SMS-ene du mottar
 • alle fremtidige meldinger fra Rokt, sender du en e-post til privacy@rokt.com med emnet «Withdraw Consent» (trekke tilbake samtykke), og vi vil avslutte abonnementene dine for all kommunikasjon vi sender deg

Merk: Hvis du trekker tilbake samtykket, beholder vi en kopi av e-postadressen din i arkivet for å registrere at du har trukket tilbake samtykket, og vi vil beholde alle opplysningene som ikke har blitt oppgitt på grunnlag av samtykke, og alle de nødvendige opplysningene for å etablere, utøve eller forsvare juridiske rettigheter.

Trekke tilbake samtykke fra merker og partnere for direkte kommunikasjon om markedsføring / avslutte abonnement

For å kunne trekke tilbake samtykke fra merker og partnere, for å kunne utøve rettighetene dine som identifiserbar enkeltperson eller for å på en annen måte få tilgang på, oppdatere eller slette personopplysningene dine som de har, bør du kontakte dem direkte.

Der merker og partnere har blitt integrert i Rokts speiltjenester for å avslutte abonnementer, der du ber om å avslutte abonnementer for enhver fremtidig kommunikasjon via e-post fra Rokt, får du også samtidig valget om å avslutte abonnementet om kommunikasjon fra merker og partnere. Dette kan bare gjøres ved å følge koblingen om å avslutte abonnementet i e-postene vi sender deg, og vil bli bekreftet når du avslutter abonnementet.

Ellers, hvis du vil avslutte abonnementet på enhver fremtidig elektronisk kommunikasjon fra merker eller partnere, bør du sende en forespørsel direkte til de organisasjonene med mulighetene de gir for å avslutte abonnement, ellers som beskrevet i kommunikasjonen deres med deg, eller som beskrevet i personvernerklæringen deres.

Er det å avslutte abonnementet det samme som å melde seg av?

Nei. Å avslutte abonnement / trekke tilbake samtykke betyr at vi ikke vil sende deg elektronisk kommunikasjon i fremtiden med mindre du igjen melder deg på senere tilbud. Hvis du derimot vil unngå å se noen tredjeparts merketilbud på Rokt-nettsider i fremtiden, bør du Melde deg av. Den neste delen handler om å melde seg av.

Hvordan melder jeg meg av?

Melde deg av merketilbud

Rokt gir deg muligheten til å melde deg av å se alle fremtidige merketilbud fra tredjeparter på Rokt-nettsider (og med det unngå rettede tredjepartstilbud i fremtiden).

For å be om dette sender du en e-post til privacy@rokt.com med emnet «Opt Out» (meld meg av). Merk at vi vil beholde en kopi av e-postadressen din i arkivet for å registrere at du har meldt deg av. Hvis du bruker en annen e-post med Rokt-partnere, kan det hende du må melde deg av fra flere e-postadresser for å sørge for at du ikke ser noen rettede tredjepartstilbud i fremtiden.

Selv om du melder deg av, må du fortsatt avslutte abonnement direkte fra potensielle partnere eller merkers kommunikasjonslister hvis du ikke lenger ønsker å motta elektronisk kommunikasjon fra dem.

Melde deg av partnertilbud

Selv om du melder deg av, vil du fortsatt se tilbud fra partnere som hører hjemme på partnerens nettside. Du kan ikke melde deg av å se førsteparts partnertilbud.

Personvern for barn

Rokt tillater ikke at reklame rettes mot individer under 16 år.

Rokt samler ikke personopplysninger fra eller om barn under 13 år med overlegg. Hvis vi finner ut at vi har samlet personopplysninger fra eller om et barn under 13 år, sletter vi de opplysningene fra systemene våre.

Rokt oppfordrer foreldre og foresatte til å følge med på hva barna gjør på internett.

Klager

Rokt tar klager om personvern på alvor. Hvis du sender en bekymring eller klage, gjør vi det vi kan for å behandle den omfattende og finne en løsning som alle partene er fornøyde med. Hvis du har noen spørsmål om noen deler i denne personvernerklæringen, ta kontakt med personvernteamet på privacy@rokt.com

Endringer til denne personvernerklæringen

Rokt kan oppdatere denne personvernerklæringen når som helst. Når vi gjør det, vil vi legge ut alle endringene til personvernerklæringen på nettsiden vår, som du kan se igjennom når som helst. Du vil også bli vist denne personvernerklæringen når du blir vist tilbud på Rokt-nettsider. Hvis du fortsetter å bruke disse tjenestene etter en endring, vil det vise og bekrefte at du godkjenner endringene til personvernerklæringen vår.

Hvem kan du kontakte om denne personvernerklæringen?

Rokts Data Protection Officer kan kontaktes via dpo@rokt.com

Rokt Pte Ltd er morselskapet for Rokt-gruppen, med datterselskap som driver virksomhet i Australia, Storbritannia, Japan, Nederland, Tyskland og USA. For en liste over tilbudene våre og kontaktinformasjonen vår, gå til https://rokt.com/about-us/

Rokt (UK) Ltd er utpekt som representativ i EU for alle andre medlemmer av Rokt-gruppen som befinner seg utenfor EU. Rokt (UK) Ltd skal henvendes til, i tillegg til andre medlemmer av Rokt-gruppen, av tilsynsmyndigheter og identifiserbare enkeltpersoner om alle problemer relatert til behandlingen av hensiktene for å sørge for at personvernforordningen (vedtekt 2016/679) blir fulgt.

Versjon: __. august 2020